Kjære Ustaoset Vel medlem

Vi ønsker å gi våre medlemmer en kort status oppdatering angående vinterens løypekjøring med vår tråkkemaskin og scooter.
Vår målsetning er å kjøre løyper så tidlig som mulig  når snøen har lagt seg. Vi har ca 80 km med skiløyper, og flere områder kan ikke kjøres før det blir mye snø.
Vi hadde i januar en del snø, men så kom mildværet og regn i februar, og MYE snø smeltet.
Vår ”løypegutt” Jan kjører natt og dag for oss for å få fine spor, og pakke nysnø inn i løypene våre.
Dessverre har vi hatt et relativt stort havari som har medført at vi allerede har måtte skifte begge beltene på vår tråkkemaskin, samt at noen hjul har blitt ødelagt. Dette har kostet oss ca 200.000 kroner. Årsaken til dette er følgende: Det første vi kjører er løyper på alle grusveiene i nærløypa. Veiene er kuvet, altså svakt buet så vannet renner av. Når det er lite snø, sliter dette mye på beltene mot grusen. Når det gjelder løypene ute i terrenget har Jan merket hver eneste store stein/hinder på sin GPS slik at han vet hvor disse er. Dog hjelper dette lite dersom det er minimalt med snø.
Vi har nettopp hatt styremøte, og bestemt at vi må bli mer restriktive med å kjøre løyper dersom det er for lite snø slik at vår tråkkemaskin kan bli skadet. Snøen i år har også vært meget spesiell. Veldig lett snø med lite fuktighet. Det har gitt lite bæreevne, samt at den lett har blåst bort. Det er nå minimalt med snø MANGE steder, og vi håper på mer snø i nå i mars, – noe det også er spådd.
Vi håper våre medlemmer har forståelse for dette, og vi vil gjøre vårt ytterste, men vi vil være mer restriktive med å kjøre dersom forholdene er dårlige.
Jan vil holde dere løpende orientert HVOR han kjører, og hvor det er gode løyper.
Vi oppfordrer alle våre medlemmer til å legge inn app´en Skisporet.no som er gratis. Når denne lastes ned, trykk på Ustaoset Hol Hallingdal. Her får dere full oversikt over når de ulike løyper er kjørt, samt hvor tråkkemaskinen og scooter befinner seg.

Mvh
Karsten Bruusgaard
Leder Løypekomiteen
Ustaoset Vel

Forrige innlegg
Støtt løypearbeidet!
Neste innlegg
Ustaoset Avløp AS – tilbakebetaling av aksjekapital
keyboard_arrow_up