Påskehilsen

Kjære medlemmer og venner av Ustaoset Vel

Vi håper det står bra til med deg og dine. Det er en svært krevende situasjon globalt, nasjonalt og lokalt. Regjeringen fatter beslutninger som får store konsekvenser for oss alle. De prøver å bremse pandemien slik at de som trenger sykehusbehandling kan få det. Pandemien får også store økonomiske konsekvenser. Bedrifter mister hele eller deler av sin omsetning og mange blir permittert. Vi håper at våre medlemmer kommer seg gjennom denne krisen uten å få for store helsemessige- eller økonomiske problemer.

Regjeringen har innført hytteforbud som et av tiltakene for å hindre spredning. Det er kun lov å overnatte på fritidseiendommen hvis man har noen i samme husstand som er i isolasjon på grunn av Covid – 19 viruset eller man må foreta strengt nødvendig vedlikehold.

Løypekjøring

Ustaoset Vel vil fortsette å kjøre løyper fremover. Vi har fått noen spørsmål om dette. Vi ønsker å ha et tilbud til fastboende i Hol kommune og tilreisende som har lov til å være der. Dette er vi også oppfordret til av Hol kommune som ønsker et «tilbud til innbyggerne av helsemessige og sikkerhetsmessige årsaker.» Vi mottar ca ½ mill kroner i året fra Hol kommune for å kjøre løyper. Da har vi også en forpliktelse til å opprettholde et tilbud. Medlemskontingenten fra dere er også et viktig bidrag til å dekke kostnadene for løypekjøringen. Vi er glade for at vi da unngår å permittere vår meget trofaste løypegutt. Vi vil også kjøre noen løyper på oppdrag for Haugastøl Vel i påsken.

Vi kjører nå nærløypa + og Rennedalen, samt at vi holder åpen innimellom et spor til Prestholt og Tuva. Det er løypegutten Jan som bestemmer dette. Han vet hvordan løypenettet blåser fullstendig igjen med enorme skavler dersom han ikke av og til kjører disse. Vi får jo ha et lite håp at det kan bli noen skiturer for hyttefolket etter påske med så mye snø som vi har i år. Da er det godt at disse løypene er holdt ved like, ellers ville han ikke ha kommet frem. Vi kjører med GPS sporsetteren PÅ for å vise HVOR og når vi har kjørt.

Riktig god påske

Det blir en rar påske og ikke få være på hytten og heller ikke få treffe på glade medlemmer i skiløypene. Dette er en utfordrende situasjon for de fastboende, for hyttefolket og for de næringsdrivende. Ustaoset Vel forholder oss til det regjering og kommune bestemmer og bidrar med det vi kan i samfunnsdugnaden.

Vi gleder oss enormt til å få komme opp på Ustaoset og at vi hyttefolk og fastboende igjen får være sammen.

Vi ønsker våre medlemmer og venner en riktig God Påske!

Med vennlig hilsen

Ustaoset Vel

Nina Broch Mathisen

Styreleder

 

Forrige innlegg
Løypekjøring
Neste innlegg
Invitasjon til årsmøte
keyboard_arrow_up